Chef-dirigent

Sinds 1989 is Danny Oosterman de chef-dirigent van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO).

Oosterman heeft zijn roots liggen in de blaasmuziek. In zijn woonplaats Aarlanderveen werd hij op 8-jarige leeftijd lid van de muziekvereniging.

Op 18-jarige leeftijd ging Danny trompet studeren aan het conservatorium van Utrecht. Daarna volgde hij de opleiding Hafa-directie die hij in 1984 afsloot met het behalen van het groot directiediploma (UM) met de bijvakken klarinet en piano.

Vanaf 1975 geeft hij leiding aan diverse orkesten en hij slaagt erin ze tot muzikale hoogtepunten te brengen. Vele concerten en concoursuitslagen getuigen daarvan.

Zijn affiniteit met de blaasmuziek is groot, wat onder meer blijkt uit de vele bewerkingen van zijn hand uit het symfonische, originele en lichte repertoire. Door zijn manier van werken heeft hij al velen geïnspireerd.

Sinds 1992 is Danny als docent HaFaBra-directie verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Tevens behoort hij tot het college van juryleden voor HaFaBra-concoursen en -festivals. Daarnaast is hij een veelgevraagd gastdirigent.

In 2006 ontving hij de Piebe Bakker Award. Een onderscheiding die wordt uitgereikt aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het opleiden van jonge musici. Zowel zijn rol als chef-dirigent van het National Jeugd Fanfare Orkest als zijn docentschap aan twee Nederlandse conservatoria waren in die toekenning bepalend.
In december 2014 ontving hij tijdens een NJFO-concert te Zwolle de nationale BUMA Brass Award. Een extra speciaal moment, omdat Danny in 2014 reeds 25 jaar voor het orkest stond. Hij ontving deze prijs voor zijn tomeloze inzet ter promotie van het fanfare-orkest, het pionierswerk op het gebied van repertoire-uitbreiding en zijn gave om jong talent te ontdekken en te stimuleren.

Momenteel heeft hij de artistieke leiding over het NJFO en het Fanfareorkest van muziekvereniging ‘Door Samenwerking Sterk’ uit Aarlanderveen.