Auditie

De eerstvolgende auditieronde vindt plaats op zaterdag 15 juni 2024. Inschrijven kan via het online inschrijfformulier. In overleg kan ook buiten de auditieronde auditie gedaan worden, schrijf je daarvoor ook online in.

Vereisten

Je speelniveau is minimaal gelijkwaardig aan het niveau van diploma C en je bent tussen de 15 en 27 jaar oud. Voor de auditie worden blazers gevraagd een technische etude en een voordrachtstuk voor te bereiden. Beide stukken worden zonder pianobegeleiding gespeeld. Slagwerkers moeten een werk voorbereiden voor zowel gestemd als ongestemd slagwerk. Op deze manier kunnen wij een indruk krijgen van hoe jij in onze slagwerksectie past. Tot slot krijgt elke auditant een stukje voorgelegd om ‘a prima vista’ te spelen. De auditie wordt afgenomen door de dirigent, Danny Oosterman, en enkele leden van de orkestcommissie.

Lidmaatschap

Het NJFO komt gemiddeld zes weekenden per jaar, een week in de kerstvakantie en een week in de zomervakantie bij elkaar voor concerten, workshops en cd-opnames. Het orkest bestaat uit jonge getalenteerde musici van 15 – 27 jaar. Een weekend of week is telkens weer een muzikaal hoogtepunt. De sfeer is uitstekend, want lid zijn bij het orkest is niet alleen leerzaam en interessant, je houdt er ook een fantastische groep muzikale vrienden aan over!

De contributie van het NJFO bedraagt 100 per jaar en daarnaast voor ieder project een (kleine) eigen bijdrage.

Meld je nu nog online aan. Vragen? Stel ze gerust!