Nieuwjaarsconcert NJFO 2024: 65 jaar NJFO! | 5 januari 2024

Het NJFO viert de start van haar 65 jarig jubileumjaar met een grandioos nieuwjaarsconcert!

Komt u allen naar het Nieuwjaarsconcert van het NJFO! Hier zal u verwend worden met nieuw fanfare repertoire, prachtige arrangementen en geweldige solisten! 

Tijdens het Nieuwjaarsconcert staan 2 grote werken centraal: Ultrajectum van Rob Goorhuis en Romeo & Julia van Sergej Prokofjev

Het NJFO speelt: Ultrajectum van Rob Goorhuis!

De gloednieuwe compositie van onze Composer in Residence is geïnspireerd op het Romeinse verleden van de stad Utrecht én een belangrijke episode uit haar muzikale geschiedenis. Allereerst is daar de titel van het werk die verwijst naar het Romeinse fort aan de rivier de Rijn, destijds de noordgrens van het Imperium Romanum. Trajectum staat voor de plek waar een rivier gemakkelijk kon worden overgestoken. Trajectum veranderde in de loop der eeuwen in Trecht en later in Utrecht. Daarnaast is het werk geïnspireerd op een thema uit het lied “Doen Daphne d’over schoone Maeght” van Jacob van Eyck. Jacob van Eyck was sinds 1625 stadsbeiaardier van Utrecht, hij bespeelde de carillons van de Dom, de Janskerk, de Jacobikerk en het Stadhuis.

Het NJFO speelt: Romeo & Julia van Sergej Prokofjev

Een werk gebaseerd op William Shakespeare’s ballet Romeo & Julia. Waar de tragische geschiedenis wordt verteld van twee geliefden. Een onmogelijke liefde die voor beiden echter slecht afloopt.

Als gast-solist heeft het NJFO dit jaar de Nederlands Kampioen van het KNMO solistenconcours 2019 Janou Lambers! Zij zal tijdens het nieuwjaarsconcert het werk El artiste saxofonico van Leon Vliex ten gehoren brengen samen met het NJFO.

Wat spelen we 5 januari nog meer? Naast Ultrajectum en Romeo & Julia presenteren wij een zeer gevarieerd programma, klassieke en lichte werken, concert stukken en enkele solisten. We zullen u verrassen!


5 januari 2024 (20:00)
ZIMIHC Theater Stefanus (Braziliëdreef 2, Utrecht)
 Entree 15 euro

Bestel uw kaarten hier:
https://www.zimihc.nl/agenda/nieuwjaarsconcert-65-jaar-njfo/