Het NJFO op het HRFSTWND concert tijdens de Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen op 25 november!

We hebben met het NJFO een fantastische dag gehad op de fanfare Repertoire- en Netwerkdagen. Gedurende de dag hebben we geleerd over de carrières van Ray Farr en Peter Kleine Schaars tijdens de ‘Meet the Composer’ presentaties, nieuwe muziek mogen beluisteren door diverse orkesten zoals Orkest Koninklijke Marechaussee, jeugdorkest CMV Concordia Oldebroek en CMV Excelsior Grijpskerk, meegeluisterd naar een presentatie over repertoire vernieuwing en ondersteuning, en met als kers op de taart samen met Orkest Koninklijke Marechaussee het HRFSTWND Galaconcert mogen verzorgen! Dit concert werd gepresenteerd door Ab Nieuwdorp! Kortom, een geslaagde dag!

Het was een bijzonder project, want we hadden een paar speciale gasten in ons midden. Allereerst werden we niet gedirigeerd door onze chef-dirigent Danny Oosterman. Het NJFO stond namelijk onder leiding van onze goede vriend Ray Farr. Ray heeft de International BUMA Blaasmuziek award gewonnen, en was bij het NJFO op uitnodiging van de organisatie. Hij vond het fantastisch om ons te dirigeren, en was enorm onder de indruk van het niveau en de passie waarmee de muzikanten speelden. Dit was namelijk het aller eerste fanfare orkest dat hij mocht leiden, iets wat hij niet zomaar zal vergeten, aldus Ray Farr. 

Onze tweede gast was niemand minder dan Marc Scholten. Marc is lead altsaxofonist bij het Metropole Orkest en docent aan het conservatorium van Amsterdam en Utrecht. Zijn spel was zeer indrukwekkend en heeft ons veel bijgebracht over de benadering van jazz en lichte muziek. Hij gaf het goede voorbeeld, want naast de nieuwe dirigent was ook het muziek programma minder bekend bij ons. Het evenement had namelijk het thema ‘lichte muziek’. Hiervoor heeft gast-dirigent Ray Farr enkele arrangementen speciaal voor ons geschreven!

Hebben jullie het concert gemist? Niet getreurd! U kunt het gehele concert terug luisteren op Youtube via deze link: Musidesk Rijnbrink – YouTube