Festival Blazen aan het Spui

Op zaterdag 21 mei heeft het NJFO een geweldige muzikale dag gehad op het festival Blazen aan het Spui. Dit festival stond geheel in teken van onze Composer in Residence Rob Goorhuis, en er werden dan ook volop werken van deze componist gespeeld.

Na een korte ochtendrepetitie kregen de muzikanten van het orkest ‘s middags de kans om te luisteren bij het concert van de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen. Het was natuurlijk super om naar zo’n geweldig orkest te mogen luisteren, en extra leuk om oud NJFO’er Rodin Rosendahl te mogen zien soleren met het orkest. Zo maar een voorbeeld van wat je als NJFO’er kunt bereiken in je muzikale carrière.

Het NJFO in de grote zaal in Amare. Foto: Veerle Bastiaanssen

‘s Avonds was het NJFO zelf aan de beurt om te spelen op het festival. In de prachtige grote zaal van het nieuwe cultuurhuis Amare in Den Haag gaf het orkest een dubbel concert in samenwerking met de Koninklijke Harmonie van Thorn. Gezien het thema van het festival, De Muzikale Wereld van Rob Goorhuis, stond ook bij NJFO een werk van de componist op het programma. ‘Concerto voor sopraansaxofoon en fanfare’ werd prachtig gespeeld door soliste Femke IJlstra. Ook ‘Stromingen’ van Henk van Lijnschooten stond op het programma, een iconisch werk waarin de luisteraar mee wordt genomen door de ontwikkeling van het fanfarerepertoire.

Het was een feestelijke dag en het NJFO is de organisatie van Blazen aan het Spui ontzettend dankbaar voor deze unieke ervaring!