Fanfare Repertoire Festival

Op afgelopen 29 november heeft het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest een muzikale dag beleefd op het Fanfare Repertoire Festival in Nunspeet. In deze blog een terugblik op de dag!

De dag begon vroeg, want om 9 uur waren de eerste NJFO’ers aanwezig om het slagwerk uit te laden en op te bouwen. Naast het slagwerk werd er ook opname apparatuur geïnstalleerd, omdat er voor deze ochtend een CD-opname gepland stond.

Onder leiding van de componist heeft het orkest het werk ‘Van Toeten en Blazen’ van Jan de Haan opgenomen. Dit werk is een introductie van het fanfareorkest, waarin de luisteraar kennismaakt met de orkestvorm en alle instrumenten.

Na deze opname was het saxofoon kwartet aan de beurt om het festival officieel te openen. Benieuwd hoe dit klonk? Op deze link kunt u een fragment vinden!

Nu het festival officieel van start was, stond er nog een laatste repetitie gepland, alvorens het orkest haar eerste uitvoering mocht geven. Het middagprogramma stond in het teken van muziek educatie, en daar paste het NJFO met haar jeugdige leden natuurlijk mooi bij. Eerst speelde het orkest ‘The Temple Musician’ van Jan de Haan, en daarna volgde een tweede uitvoering van Van Toeten en Blazen. Vervolgens betrad het Gelders Jeugd Fanfare Orkest het podium, om hun eerste optreden ooit te doen.

Het NJFO samen met het GFJO

Om het middagprogramma af te sluiten, speelden het NJFO en het GJFO samen ‘More Than You Know’, en kwam het eerste gedeelte van het festival tot een feestelijk einde.

De drukke ochtend en middag zaten erop, en er was tijd om even bij te komen en op te laden met een heerlijk Nederlandse maaltijd: een stamppot buffet.

Als laatste stond het concert samen met CMV Concordia uit Oldebroek op het programma. Voor de pauze speelde Concordia verschillende nieuwe werken, waaronder het verplichte werk voor de 3e divisie van de ONFK 2020. Na de pauze was het NJFO aan de beurt, en speelde het orkest onder andere het nieuwe werk ‘Tabula Rasa’ van Jan Bosveld, ‘Centenary 2019’ van Jan de Haan, het verplichte werk voor de 4e divisie van de ONFK, en de klassieker ‘Scherzo’ van Meindert Boekel.

Al met al een mooi concert waarin een grote variëteit aan nieuwe fanfarewerken aan bod is gekomen, en daarmee een mooie afsluiting van deze muzikale dag!