Dirigentenclinic met NJFO

Eerder dit jaar heeft het NJFO een componistenclinic mogen begeleiden en deze zomer krijgen dirigenten de kans om voor het orkest te staan tijdens een dirigentenclinic. Deze dirigentenclinic vindt plaats van 21 augustus tot met 25 augustus 2019, op het Conservatorium van Amsterdam.

Tijdens deze clinic komt het dirigeren van een fanfareorkest in al zijn facetten aan bod, en krijgen dirigenten de kans om werken als A Brussels Requiem en Variations Symphonique in te studeren met een top orkest. De coaching wordt verzorgd door Composer in Residence van het NJFO Rob Goorhuis, gerenommeerd orkestdirigent Lucas Vis en chef-dirigent van het NJFO,  en Danny Oosterman. De eindpresentatie vindt plaats in de Bernard Haitinkzaal van het CvA, in dat weekend één van de podia van De Uitmarkt. Vijf dirigenten zullen op dit concert het orkest mogen dirigeren.

Meer informatie of deelnemen aan de clinic? Neem contact op met Stefan van der Wilt (+31 (0)6 27 23 02 86 of email hidden; JavaScript is required). Maximaal 20 deelnemers kunnen zich voor het actieve deelnemerschap inschrijven. 

Aanmelden kan door dit formulier in te vullen en op te sturen naar email hidden; JavaScript is required!

Locatie: Conservatorium van Amsterdam
Data: 21 augustus – 25 augustus 2019
Coaches: Rob Goorhuis, Lucas Vis, Danny Oosterman
Repertoire: 

Bert Appermont A Brussels Requiem
Jan de Haan Centenary 2019
Rob Goorhuis Uthuson
Jacob de Haan Pride of the Forest
Paul Gilson Variations Symphonique


De kosten voor de clinic bedragen € 140,- en omvatten in ieder geval drie cursusdagen met interactieve stages en partituurbesprekingen (De partituren zijn niet inbegrepen).