Waarom moet jij auditie doen? – deel 3

6 juli aanstaande vindt er weer een auditie ronde plaats. Twijfel je nog of je auditie wil doen? Wij hebben een aantal leden gevraagd waarom zij auditie hebben gedaan, en hoe het ze nu bevalt om lid te zijn! Annet deelt haar verhaal over hoe ze lid is geworden bij NJFO en hoe ze het als lid nu ervaart! Lees ook de verhalen van Laura en Siebren.

Annet, 25 jaar, lid sinds 2009 op bugel

Annet, op rechts, met haar bugelsectie

Hallo aanstaande NJFO-er,
Mijn naam is Annet en ik speel al 10 jaar bugel bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO). Ik had een advertentie gezien in het blaadje van de KNFM dat het NJFO 50 jaar bestond en ik dacht: goh, wat is dat dan? Voorheen had ik al bij de Zeeuwse Fanfare, ook een jeugdorkest met getalenteerde muzikanten, meegespeeld en ik wilde wel graag wat meer uitdaging dan bij de plaatselijke fanfare.
Nadat ik me had aangemeld voor de audities in december, ben ik eerst nog gaan luisteren naar een concert om misschien alvast even te proeven aan de sfeer. Het leek me een gezellige groep mensen.
9 december 2009 was het zover. Ik mocht auditie doen in Aarlanderveen bij Danny Oosterman. Daar werd ik aangenomen op derde bugel. Vanaf toen begon het NJFO-avontuur met 6 weekenden per jaar, een zomerweek en een nieuwjaarsproject. Vanaf dag één heb ik heel veel geleerd op muzikaal gebied en genoeg vrienden gemaakt.
De leukste dingen waren toch de weken in de zomer, zoals de tournees naar Estland (2011), Hongarije (2014), Praag (2016) en Oostenrijk (2018), maar ook de zomerweek in ‘s-Heerenberg (2010) en met het WMC in 2013 waren fantastisch om mee te maken.
We hebben de meest uiteenlopende werken gespeeld. Eclips van Otto Ketting waar ik de 7e bugelpartij mocht spelen en stukken speciaal geschreven voor het NJFO met een solist uit ons eigen orkest. In 2013 hadden we 21 vaste leden op bugel, een hoogtepunt voor mij als bugelmeisje.
Inmiddels speel ik al een tijdje eerste bugel en ben ik ook al een hele tijd sectieleider. Verder help ik bij het organiseren van de audities. Zie ik je daar?

Geen twijfels meer? Meld je dan nu aan via deze link!