Auditie

Waarom moet jij auditie doen? – deel 2

6 juli aanstaande vindt er weer een auditie ronde plaats. Twijfel je nog of je auditie wil doen? Wij hebben een aantal leden gevraagd waarom zij auditie hebben gedaan, en hoe het ze nu bevalt om lid te zijn! Deze keer vertelt Siebren waarom jij lid moet worden! Lees ook de verhalen van Laura en Annet.

Siebren, 18 jaar, lid sinds 2016 op euphonium en bastrombone

Siebren met weer een ander instrument

Hallo, mijn naam is Siebren van Noort en ik speel nu ongeveer een jaar bastrombone bij het NJFO, en ik heb daarvoor anderhalf jaar euphonium gespeeld. Mijn eerste ervaring met het NJFO was toen orkest een concert gaf in Veldhoven, waar ik zelf ook vandaan kom. Ik was ontzettend onder de indruk van de kwaliteit van de muzikanten en het enthousiasme dat het orkest uitstraalde. Een jaar later werd ik via via gevraagd om een project mee te doen, en daarna heb ik me meteen ingeschreven voor de audities omdat het gewoon zo ontzettend leuk was.
Elk project is weer echt een feestje, maar wat voor mij toch echt het hoogtepunt was, was de tournee naar Oostenrijk. Er zijn maar weinig groepen mensen waar je van kan zeggen dat het een van de leukste ervaringen uit je leven is om er 10 dagen mee rond te reizen. Niet alleen de projecten zijn een feestje maar het is ook echt fantastisch dat je bij bijna alle muzikale evenementen in Nederland wel een paar NJFO’ers tegen komt waarmee het dan meteen gezellig is.
Nu ik geswitched ben van euphonium naar bastrombone merk ik zelf dat ik door het NJFO mega hard vooruit ga in mijn spel. Dat is dan ook de voornaamste reden die ik aan andere geef om auditie te doen. Niet alleen is het mega gezellig maar je leert er ook ontzettend veel van, wat dan weer van pas komt bij je plaatselijke verenigingen.
Ik hoop jullie graag bij een van de komende projecten in het orkest te zien!

Geen twijfels meer? Meld je dan nu aan via deze link!