Uncategorized

Dubbelconcert met het Frysk Fanfare Orkest

Na zeven jaar komt het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest op uitnodiging van het Frysk Fanfare Orkest op zondag 7 mei naar Friesland. De laatste ontmoeting tussen deze beide orkesten vond plaats op zondag 7 mei 2010 in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Om 15:00 start het matineeconcert in theater Sneek.

Het Frysk Fanfare Orkest o.l.v. Jouke Hoekstra zal het concert starten en brengt een arrangement van de “Procession to the Sardar” ten gehore. Daarnaast staat er ook een première op het programma, namelijk “Blue Jays” voor altsaxofoon en fanfareorkest van Frans Vermeerssen met soliste Jantsje Westra. Het programma wordt besloten met een nieuwe compositie van Marco Pütz voor twee solohoorns en fanfareorkest, “Dialogues”. Dit werk is speciaal geschreven voor 3 leden van het FFO, namelijk Tjeerd Vrieswijk (hoorn), Sjoerd de Vries (hoorn) en Paul van Dalen (directie).

 

Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest o.l.v. Danny Oosterman zal het programma na de pauze vervolgen. Het NJFO zal onder andere het indrukwekkende stuk “Music of the Spheres” van Philipe Sparke spelen. Tijdens dit werk wordt de luisteraar meegenomen op een reis door de ruimte langs sterren en planeten. Ook heeft het NJFO twee solisten dit concert! Paul van Gils (bugel) vertolkt het mooie “Introduction and Caprice” van Eric Swiggers en Rodin Rosendahl (euphonium) zal voor het orkest staan met “zeibekikos” van Philip Wilby.

Concert i.s.m. het Frysk Fanfare Orkest
Wanneer: zondag 7 mei 2017
Hoe laat: aanvang 15:00
Waar: Theater Sneek, Westersingel 28, 8601 Sneek
Kaarten: €12,50 in de voorverkoop (te bestellen via www.theatersneek.nl ) of €15,- aan de deur

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.