Verslag 23 oktober

23 oktober, Enschede

Na een voorbereidend weekend was het zondag de dag voor de NJFO’ers om te stralen. ’s Ochtends was er nog een korte repetitie, een goede gelegenheid om alvast van de zaal te genieten. Nadat de laatste aantekening gemaakt was gaf Danny het teken dat we mochten lunchen. Een goedgevulde maag is immers essentieel voor een goed concert. Terwijl wij onze boterham soldaat maakten, hoorden we op de achtergrond Glanerbrug repeteren. Het beloofde een concert op niveau te worden!

Vanaf de ochtend hadden we ook een genodigde gast die ons nauwlettend in de gaten hield, namelijk onze fotograaf die dag: Floris van Bergen. Vanuit allerlei hoeken werd het NJFO op de gevoelige plaat gezet, het resultaat hiervan is nu te bewonderen in het fotoalbum op Facebook!

Rob Goorhuis

De zaal stroomde vol, en niet met zomaar publiek. Vandaag werd namelijk de BUMA Brass Award uitgereikt!. En extra bijzonder voor ons, was dat Rob Goorhuis een van de genomineerden was. Op ons programma stond namelijk een van zijn werken, “A Diamond for Parker”. Naast Rob Goorhuis kreeg ook Kevin Houben de Award overhandigd. Speciaal hiervoor speelde Wilhelmina Glanerbrug nog een fragment van zijn werk “Codon.

We kijken terug op een geslaagd concert in een mooie zaal, met de fantastische solist Vincent van Amsterdan, met de BUMA Brass Awards en dat alles ook nog eens een keer op foto vast gelegd. Genoeg om van na te genieten!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.