Tournee naar Tsjechië

Deze zomer zal het NJFO op tournee gaan naar Tsjechië. Hier zal het orkest, net als twee jaar geleden in Hongarije, spelen op de WASBE Conference. Het WASBE is een wereldwijde organisatie voor alles wat met blaasmuziek te maken heeft (dirigenten, componisten, orkesten, etc.). Dit jaar wordt de conferentie gehouden in en rondom Praag, een zeer geschikte stad met zijn mooie gebouwen en concertzalen!

Zondag 29 mei was de allereerste “tourneerepetitie”. Ook 2,3,8 en 9 juli zullen we met repetitiedagen ons voorbereiden op het tournee naar Tsjechië. En al deze voorbereidingen zijn dan voor die ene dag, 10 juli! Dit is namelijk de dag dat we in Smetana HallPraag zullen aankomen. Na een lange reis komen we dan aan bij ons hotel, waarna we ‘s avonds al het mooie Praag kunnen verkennen. De tweede dag in Tsjechië zal meteen ook een belangrijke dag zijn, we zullen dan spelen in de grote Smetanazaal (zie foto).

 

Naast de hoofdstad Praag, zullen we onze fanfareklanken ook laten horen in Poděbrady en Mariánské Lázně. Op 15 juli, dan alweer onze één-na-laatste dag in Tsjechië, zullen we weer in Praag te zien en te horen zijn voor ons laatste concert van het tournee. vlag TsjechieOp deze concert locatie zal het NJFO zich helemaal thuis voelen. We spelen dan namelijk in het Tsjechische Muziek Museum!  De volgende dag, 16 juli, dag zal het allemaal weer voorbij zijn en zullen we de grens van Tsjechië passeren om weer in Nederland aan te komen.

Première

Voor deze tournee hebben wij tevens een solist die met ons mee zal reizen, Perry Hoogendijk. Perry is de solotubaist van het Koninklijk Concertgebouworkest en is docent op het Conservatorium van Amsterdam. Rob Goorhuis is bezig geweest met een nieuwe compositie voor tuba solist. De titel van het werk is “Concertina for Bass Tuba and Fanfare Band” waarbij Perry Hoogendijk zorgt voor de Bass Tuba en het NJFO het voorrecht heeft om de Fanfare Band te vertolken. Tijdens ons tournee zal “Concertina for Bass Tuba and Fanfare Band” van Rob Goorhuis in première gebracht worden.

 

Het belooft een mooi, gezellig, Tsjechisch, muzikaal, fantastisch tournee te worden! Wilt u van al onze (tournee)activiteiten op de hoogte blijven, volg het NJFO dan op Facebook/Twitter !

Het NJFO tijdens het Tournee naar Hongarije twee jaar geleden
Het NJFO tijdens het Tournee naar Hongarije twee jaar geleden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.