NJFO op Radio 4

Radio4

Onlangs was het NJFO te beluisteren op Radio 4. Twan Dubbers was te gast als oudlid van het NJFO en pleitbezorger van blaasmuziek in Nederland.

Het interview is terug te beluisteren via deze link. Er staan ook enkele muziekwerken online: Flashback (Jan de Haan), In Memoriam Piebe Bakker (Rob Goorhuis) en Zeibekikos (Philip Wilby).

Ook was Thomas Piet (solotrompettist van het NJFO) te beluisteren met het Concert voor trompet en fanfareorkest (Rob Goorhuis) en het spectaculaire Opus for trumpet (Knegtel). De muziekwerken met Thomas Piet zijn hier terug te beluisteren.

Thomas Piet

3 Comments

  • Dick Bolt

    Mooi deze PR voor klassieke muziek en goede blaasmuziek.
    In de inleiding staat dat Piebe Bakker het NJFO het orkest zou hebben opgericht. Dat is niet juist: het orkest werd geformeerd op initiatief van de Nederlandse Federatie van Christelijke Muziekbonden (NFCM) en de eerste dirigent was Peet van Bruggen, toevallig ook mijn eerste directiedocent. Piebe Bakker was wel heel gezichtsbepalend voor het orkest en ook ik speelde er onder zijn leiding met veel plezier vanaf 1972 tot ca. 1979. Als bastrombonist van HGO ben ik van de velen die inderdaad in “het vak” is terecht gekomen!
    Groet van Dick Bolt.

  • Team NJFO!

    Hartelijk dank voor je reactie!

    Helemaal correct, Radio 4 had het mis, Peet van Bruggen is de eerste dirigent van het NJFO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.