Nieuwjaarsconcert met FFO

Afgelopen jaar heeft het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en het Frysk Fanfare Orkest (FFO, o.l.v. Jouke Hoekstra) al een dubbelconcert gehad, en dit concert beviel bijzonder goed. Het NJFO en het FFO zullen daarom op 7 januari 2018 opnieuw samen een concert geven!

Het Frysk Fanfare Orkest (FFO) is opgericht in december 1983 en bestaat uit zo’n 50 ambitieuze amateur-muzikanten in de leeftijd van 14 tot 69 jaar. Sinds de oprichting in 1983 is Jouke Hoekstra dirigent van het orkest en volledig verantwoordelijk voor de artistieke leiding. Dankzij hem zijn er dan ook inmiddels tientallen composities voor het FFO geschreven. Zo werd er afgelopen jaar nog een compositie voor 2 solo hoorns en fanfare geschreven door Marco Pütz: “Dialogues”. Van dit werk zullen er tijdens het nieuwjaarsconcert ook 2 delen gespeeld worden, met als solisten op hoorn Tjeerd Vrieswijk en Sjoerd de Vries. Daarnaast worden ook “Slavische Dans no. 1” van A. Dvorak en “The Arrival of the Queen of Sheba” van G. F. Händel ten gehore gebracht.

Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO) o.l.v. chef-dirigent Danny Oosterman zal een gevarieerd programma ten gehore brengen. U kunt onder andere genieten van de volgende werken: “Movement Symphonique” van Marcel Poot, de klassieker “Folk Festival” van Dmitri Shostakovich en het swingende “Nutcracker Suite” van Jasper Staps. Naast deze fantastische werken zullen ook enkele solisten laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Onder andere “A Tribute to Lionel” van André Waignein met een spetterende vibrafoonsolo!

Bent u ook zo nieuwsgierig geworden naar het Nieuwjaarsconcert en wilt u uw nieuwe jaar muzikaal inluiden met een concert van twee toporkesten? Kom dan op zondag 7 januari naar theater Aan de Slinger te Houten!

Nieuwjaarsconcert i.s.m. het Frysk Fanfare Orkest
Datum: 7 januari 2018
Tijd: 15:00 uur
locatie: Theater “Aan de Slinger”, de Slinger 40 te Houten
kaarten: €12,50 te bestellen via deze link (Aan de Slinger)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.