NJFO: Concertreis naar Hongarije

Tussen alle WK-koorts door kampt een klein deel van Nederland met een geheel ander soort koorts: de Hongarije-koorts! Het NJFO zal van 11-20 juli 2014 namelijk Hongarije bezoeken. Benieuwd wat we daar gaan doen? Ontdek het hier!
VlagHongarije
Na een tweedaagse busrit hoopt het NJFO op 12 juli het Hongaarse Debrecen in Hongarije te bereiken. Het hoofddoel van de tournee ligt geheel in de pioniersgedachte van het NJFO: het verspreiden van de fanfare-cultuur door op een innovatieve manier binnen- en buitenland kennis te laten maken met het moderne fanfare-orkest. Het orkest doet dit onder andere door deel te nemen aan de 1e WASBE conferentie in Debrecen (zie hier). Op deze Oost-Europese conferentie komen orkesten uit ondermeer Estland, Groot-Brittannië, Noorwegen, de Verenigde Staten, Duitsland, Zwitserland en Polen. Een zeer interessante setting om de fanfare-muziek in te mogen promoten! Het NJFO mag de conferentie als klap op de vuurpijl afsluiten op 14 juli in het schitterende openluchttheater Nagyerdei Szabadtéri Színpad (zie foto).

WASBE concertplek

Vervolgens zal het NJFO op 15 juli doorreizen van Debrecen naar Szeged, de derde stad van Hongarije, om daar ‘s avonds een concert te verzorgen. Op 16 juli reist het orkest door naar het idyllische Balatonföldvár (Balatonmeer) om daar aan het water de mensen te doen kennis maken met de typische fanfareklanken. Op 18 juli doet het orkest het pittoreske Tatabánya aan, om daar ‘s avonds een concert voor inwoners en toeristen te geven.

Balaton

En maakt u zich geen zorgen….. tussen alle repetities, concerten en het reizen door hebben de NJFO-ers alle tijd om te genieten van het nog redelijk onbekende Hongarije! Houd Facebook en Twitter tijdens de reis in de gaten voor de laatste nieuwtjes en ervaringen van het orkest en beleef de ‘Hungarian Experience’ met ons mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.